Schemalezen

In de proces- en maakindustrie wordt gebruik gemaakt van schema's en tekeningen om een fabriek schematisch weer te geven. Deze schema's bevatten waardevolle informatie over hoe het proces verloopt en waar de verschillende instrumenten zijn geplaatst in het proces. Tijdens deze training leert de deelnemer deze schema's te lezen en te begrijpen.

InschrijvenContact

Inhoud van de opleiding

De deelnemer kan na het volgende van de training zelf veelvoorkomende schema's zoals een blokschema, processchema en PI&D lezen en opstellen. Verde leert de deelnemer de basis van procesbeheering en welke symbolen er worden gebruikt. Aan de hand van een 3D plattegrond van een fabriek gaan de deelnemers zelf leren om de schema's te lezen en te interpreteren.

Opleidingsvorm

De opleiding is een combinatie van theorie en praktijk. De theorie kan zelfstandig bestudeerd worden via e-learning, online beschikbare lesmodules, zelftoetsen, praktijkopdrachten, online video tutorials door de docent en door het volgen van online lessen en workshops.

StartdatumLestijden

Opleidingsduur:
De opleiding duurt 2 weken

Locaties:
De opleiding wordt online verzorgd.

Studiebelasting:
De stduebelasting voor deze opleiding bedraagt 24 uur.

Instroomeisen:
Voor deze cursus is geen specifieke voorkennis vereist.

Studiebenodigdheden:
De training en de lessen worden online verzorgd. Een laptop of PC met een stabiele internetverbinding zijn nodig om de training te volgen en de leermiddelen te raadplegen. Een deel van de opdrachten moet online gemaakt worden. Een telefoon is hier minder geschikt voor vanwege de omvang van de tekeningen en scehma's die gebruikt worden.

Deze opleiding wordt gratis aangeboden in het kader van Nederland leert door. Er wordt wel van je verwacht dat je de lessen bijwoont en de opleiding afrondt.

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…