Leiding geven voor technici

De opleiding Leidinggeven voor technici is bedoeld voor operators en technici die leiding geven, leiding gaan geven of leidinggevende taken uitvoeren. In deze opleiding werkt de deelnemer aan zijn persoonlijke leiderschapsvaardigheden en aan leert een aantal taken en verantwoordelijkheden die leidinggevenden in de industrie vaak hebben.

Doel van de opleiding

Operationeel leidinggevenden in de techniek zijn vaak doorgegroeid vanuit een technische functie. Zij beschikken vaak al over de juiste kennis van het bedrijf, de processen en de producten. Leiding geven vraagt echter ook om andere kwaliteiten. Onderwerpen die aan de orde komen zijn persoonlijk leiderschap, leiderschapsstijlen, instructie geven en coachen.

InschrijvenContact

Inhoud van de opleiding

De belangrijkste onderwerpen binnen deze cursus zijn persoonlijk leiderschap, leiderschapsstijlen, instructie geven en coachen.

Na afronding van het traject is de deelnemer bewust wat leiding geven in de industrieën inhoudt en hoe zijn eigen leiderschapsstijl anderen kan beïnvloeden. Daarnaast doet de deelnemer kennis op over instructie geven aan medewerkers, coachen en begeleiden. Na afronding van deze opleiding kan de deelnemer instromen in de vervolgopleiding Technisch leidinggeven-leidinggeven, waar de geleerde kennis verder wordt uitgediept in de praktijk en aangevulde met onderwerpen zoals timemanagement, presenteren en motiveren. Aanvullend op deze opleiding is de deelopleiding Technisch leidinggeven-projectmatig werken, waar de nadruk meer op het projectmatig werken van een leidinggevende ligt.

Opleidingsvorm

De opleiding wordt deels zelfstandig gevolgd en deels via online workshops, aangevuld met online coaching gesprekken. Deze kennen een vaste cyclus. De onderliggende theorie kan de deelnemer zelfstandig online bestuderen.

De opleiding bestaat uit 2 online workshops en 2 online coaching gesprekken die gericht zijn op de ontwikkeling van persoonlijke vaardigheden. Ondersteunend aan de lessen zijn er theoriemodules, video-instructies, toetsen en opdrachten beschikbaar.

Deelnemers maken een eindopdracht die ze ter afronding van de training (online) bespreken met de docent.

StartdatumLestijden

Bijzonderheden:
Naast de twee online groepslessen zijn er twee individuele gesprekken. Deze wordt apart ingepland. Deelname aan beide lessen en het eindgesprek is verplicht.

Opleidingsduur:
5 weken

Locaties:
De opleiding wordt online verzorgd.

Studiebelasting:
De studiebelasting voor deze opleiding bedraagt 40 uur.

Instroomeisen:
De training en de lessen worden online verzorgd. Een telefoon, tablet, laptop of PC met een stabiele internetverbinding zijn nodig om de training te volgen en de leermiddelen te raadplegen.

Studiebenodigdheden:
De training en de lessen worden online verzorgd. Een telefoon, tablet, laptop of PC met een stabiele internetverbinding zijn nodig om de training te volgen en de leermiddelen te raadplegen.

Deze opleiding wordt gratis aangeboden in het kader van Nederland leert door. Er wordt wel van je verwacht dat je de lessen bijwoont en de opleiding afrondt.

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…