Effectief begeleiden en instrueren op de werkvloer (praktijkopleidersvaardigheden)

De opleiding Effectief begeleiden en instrueren op de werkvloer is bedoeld voor iedereen die als taak heeft om collega's en/ of nieuwe medewerkers te begeleiden en instrueren op de werkplek. Te denken valt aan mentoren, praktijkopleiders, technische trainers, instructeurs en opleidingsfunctionarissen.

Doel van de opleiding

Aan de ene kant leert de deelnemer wat een goede instructie is, hoe je collega's succesvol kunt instrueren en begeleiden en aan de andere kant welke persoonlijke competenties er nodig zijn om de rol goed in te kunnen vullen.

InschrijvenContact

Inhoud van de opleiding

De deelnemer leert hoe hij de rol van de praktijkopleider kan invullen, hoe goede instructie wordt gemaakt en gegeven, welke begeleidingsstijlen er zijn, welke begeleidingsinstrumenten en werkvormen kunnen worden toegepast en hoe medewerkers beoordeeld kunnen worden.

Na afronding van het traject kan de deelnemer een goede instructie maken en geven en kan hij verschillende begeleidingsstijlen herkennen en toepassen. Tevens is hij zich bewust van zijn eigen sterke punten en valkuilen.

Opleidingsvorm

De opleiding is een combinatie van theorie en praktijk. De theorie kan zelfstandig bestudeerd worden via e-learning, online beschikbare lesmodules, zelftoetsen, praktijkopdrachten, online video tutorials door de docent en door het volgen van online lessen en workshops.

De opleiding bestaat uit 2 online workshops die gericht zijn op de ontwikkeling van persoonlijke vaardigheden van de begeleider. Ondersteunend aan de lessen zijn er theoriemodules, video-instructies, toetsen en opdrachten beschikbaar.

Deelnemers maken een eindopdracht die ze ter afronding van de training (online) bespreken met de docent.

StartdatumLestijden

Bijzonderheden:
Naast de twee online groepslessen zijn er twee individuele gesprekken. Deze worden apart ingepland. Deelname aan beide lessen en de gesprekken zijn verplicht.

Opleidingsduur:
4 weken

Locaties:
De opleiding wordt online verzorgd.

Studiebelasting:
De studiebelasting voor deze opleiding bedraagt 24 uur.

Instroomeisen:
De opleiding is minimaal op mbo niveau 3/4. Daarnaast is het aan te bevelen dat de deelnemer in de praktijk ook collega’s begeleidt.

Studiebenodigdheden:
De training en de lessen worden online verzorgd. Een telefoon, tablet, laptop of PC met een stabiele internetverbinding zijn nodig om de training te volgen en de leermiddelen te raadplegen.

Deze opleiding wordt gratis aangeboden in het kader van Nederland leert door. Er wordt wel van je verwacht dat je de lessen bijwoont en de opleiding afrondt.

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…