Basisopleiding Werktuigbouwkunde

Procesoperators en productiemedewerkers krijgen een steeds breder takenpakket. Eerstelijns onderhoud wordt steeds vaker een van de standaard taken. In deze opleiding leren deelnemers vanuit een werktuigbouwkundig perspectief om machines en installaties te onderhouden en in bedrijf te houden.

Doel van de opleiding

Het doel van de opleiding is om de deelnemer te leren om basishandelingen aan werktuigbouwkundige delen van installaties en machines uit te laten voeren.

InschrijvenContact

Inhoud van de opleiding

De deelnemer leert de werkingsprincipes van werktuigbouwkundige componenten en systemen kennen, welke gereedschappen worden gebruikt en hoe ze werken, de basisprincipes van reinigen en smeren, werktuigkundige tekeningen en werktuigkundige tekeningen lezen en begrijpen. Verder leert de deelnemer wat preventief en correctief onderhoud is.

Na het volgen van de Basisopleiding Werktuigbouwkunde kan de deelnemer machines in conditie houden en brengen. In de deze opleiding leert de deelnemer hoe hij vanuit een werktuigbouwkundig perspectief machines, installaties en apparaten repareert en onderhoudt. Dit op een zo veilige en doelgericht mogelijke manier.

Na het volgen van de theoriecursus werktuigbouwkunde weet de deelnemer hoe werktuigbouwkundige machines, installaties en apparaten werken en in bedrijf worden gehouden.

Opleidingsvorm

De opleiding is een combinatie van theorie en praktijk. De theorie kan zelfstandig bestudeerd worden via e-learning, online beschikbare lesmodules, zelftoetsen, praktijkopdrachten, online video tutorials door de docent en door het volgen van online lessen en workshops.
De opleiding bestaat uit 6 online lessen waarin de lesmodules worden behandeld. Ondersteunend aan de lessen zijn er theoriemodules, video-instructies, toetsen en opdrachten beschikbaar.

Voor deelnemers die een relevante werkplek hebben kan er voor gekozen worden om een praktijkopdracht te maken, zodat de theorie op de eigen werkplek kan worden toegepast.

StartdatumLestijden
15-11-202215-11-2022 09:00 - 11:30
22-11-2022 09:00 - 11:30
29-11-2022 09:00 - 11:30
06-12-2022 09:00 - 11:30
13-12-2022 09:00 - 11:30
20-12-2022 09:00 - 11:30

Opleidingsduur:
6 weken (wekelijks les op dezelfde dag en tijd)

Locatie:
De opleiding wordt online verzorgd.

Studiebelasting:
De studiebelasting voor deze opleiding bedraagt 24 tot 40 uur.

Instroomeisen:
Er zijn geen vooropleidingseisen. Tijdens de opleiding kan je alleen de theorie volgen of ook een praktijkopdracht maken. In het laatste geval is een werkplek nodig waar je de opdracht kunt maken.

Studiebenodigdheden:
De training en de lessen worden online verzorgd. Een telefoon, tablet, laptop of PC met een stabiele internetverbinding zijn nodig om de training te volgen en de leermiddelen te raadplegen.

Deze opleiding wordt gratis aangeboden in het kader van Nederland leert door. Er wordt wel van je verwacht dat je de lessen bijwoont en de opleiding afrondt.

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…