Basisopleiding Elektrotechniek

Voor operators, productiemedewerkers en mechanisch monteurs is de Basisopleiding Elektrotechniek een goede opstap om verder door te kunnen groeien. Deze cursus is noodzakelijk om in te toekomst (eenvoudige) storingen te lokaliseren en op te kunnen lossen. Daarnaast is basiskennis van elektrotechniek noodzakelijk om veilig te kunnen werken aan en met elektrotechnische installaties en machines.

Doel van de opleiding

Het doel van de opleiding is om de deelnemer te leren om basishandelingen aan elektrotechnische machines of installaties op een veilige wijze uit te voeren. Daarnaast geeft de opleiding de deelnemer kennis en begrip van elektriciteit.

InschrijvenContact

Inhoud van de opleiding

De deelnemer heeft na het volgen van deze opleiding basiskennis en -vaardigheden op het gebied van elektrotechniek. De deelnemer kent de belangrijkste werkingsprincipes van elektrische schakelingen en besturingen en kan eenvoudige schema's en tekeningen lezen en begrijpen. Daarnaast leert de deelnemer de risico's van werken met elektriciteit kennen en deze herkennen in het eigen werk.

Na afloop van de opleiding kan de deelnemer eenvoudige handelingen uitvoeren op de werkplek en kan de deelnemer doorleren via de opleiding storingzoeken en lokaliseren van storingen of een mbo-certificaat of de mbo-2 of -3 opleiding (Eerste) monteur service en onderhoud elektrotechniek en instrumentatie

Na het volgen van de theoriecursus elektrotechniek begrijpt de deelnemer hoe elektrische schakelingen werken, welke risico's er zijn aan het werken met elektriciteit, hoe storingen ontstaan en opgelost kunnen worden en hoe elektrische aandrijvingen werken.

Opleidingsvorm

De opleiding is een combinatie van theorie en praktijk. De theorie kan zelfstandig bestudeerd worden via e-learning, online beschikbare lesmodules, zelftoetsen, praktijkopdrachten, online video tutorials door de docent en door het volgen van online lessen en workshops.
De opleiding bestaat uit 6 online lessen waarin de lesmodules worden behandeld. Ondersteunend aan de lessen zijn er theoriemodules, video-instructies, toetsen en opdrachten beschikbaar.

Voor deelnemers die een relevante werkplek hebben kan er voor gekozen worden om een praktijkopdracht te maken, zodat de theorie op de eigen werkplek kan worden toegepast.

StartdatumLestijden
07-10-202207-10-2022 13:00 - 15:30
14-10-2022 13:00 - 15:30
21-10-2022 13:00 - 15:30
28-10-2022 13:00 - 15:30
04-11-2022 14:00 - 16:30
11-11-2022 14:00 - 16:30

Opleidingsduur:
6 weken achter elkaar, wekelijks les op dezelfde dag en tijd

Locaties:
De opleiding wordt online verzorgd.

Studiebelasting:
De studiebelasting voor deze opleiding bedraagt 24 tot 40 uur.

Instroomeisen:
Er zijn geen vooropleidingseisen. Tijdens de opleiding kan je alleen de theorie volgen of ook een praktijkopdracht maken. In het laatste geval is een werkplek nodig waar je de opdracht kunt maken.

Studiebenodigdheden:
De training en de lessen worden online verzorgd. Een telefoon, tablet, laptop of PC met een stabiele internetverbinding zijn nodig om de training te volgen en de leermiddelen te raadplegen.

Deze opleiding wordt gratis aangeboden in het kader van Nederland leert door. Er wordt wel van je verwacht dat je de lessen bijwoont en de opleiding afrondt.

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…