Meewerken in de productie

De deelnemer leert ervoor te zorgen dat de productienormen gehaald kunnen worden, doordat hij de productieprocessen beheerst, doorziet en hij inzicht heeft in de kwaliteit van het geleverde werk. Daarnaast leert hij werkwijzen waarmee de productie ongestoord door kan gaan en de stilstand van machines en apparatuur tot een minimum wordt beperkt. Hierdoor is de deelnemer breder inzetbaar.
De doelgroep bestaat uit nieuwe werknemers en zittende werknemers zonder (relevante) opleiding. Zij moeten op een hoger niveau gaan functioneren dan alleen het uitvoeren van taken. De volledige mbo-kwalificatie is te veel omvattend voor een grote categorie van productiemedewerkers. De doelgroep is omvangrijk.

InschrijvenContact

Inhoud van de opleiding

De deelnemer doorloopt de volgende werkprocessen uit het kwalificatiedossier Mechanisch operator A:

  • Bereidt productieproces voor , C1-K1-W1
  • Bedient apparatuur , C1-K1-W2
  • Bewaakt procesverloop , C1-K1-W3
  • Rondt productieproces af , C1-K1-W4

Hiermee behaalt de deelnemer het mbo-certificaat Meewerken in de productie.

Opleidingsvorm

De opleiding is een combinatie van theorie en praktijk. De theorie wordt behandeld in de online en fysieke lessen en kan zelfstandig bestudeerd en geoefend worden via e-learning. Daarnaast is de deelnemer bezig met praktijkopdrachten op de werkvloer en maakt hij/zij tussentijds ontwikkelgerichte toetsen. Het traject wordt afgesloten met een praktijkexamen.

Opleidingsduur:
20 weken achter elkaar, wekelijks les op dezelfde dag en tijd.

Locaties:
Deels online en deels op leslocatie, afwisselend.

Studiebelasting:
Maximaal 1200 studiebelastingsuren, inclusief de BPV-uren op het werk.

Instroomeisen:
Er zijn geen vooropleidingseisen.

Studiebenodigdheden:
De lessen worden deels online verzorgd, en de theorie en opdrachten zijn ook grotendeels digitaal/online. Daarom is een laptop met stabiele internetverbinding benodigd. Ook een office-pakket is nodig op de laptop.

De totale kosten van deze opleiding bedragen €1954,-. Met de subsidie vanuit NL Leert door bedragen de kosten voor het bedrijf nog €1054,- voor deze opleiding.

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…